Over ons

Zoals op de homepage te lezen vond Amsterdam Diamonds ruim 130 jaar geleden zijn oorsprong in de Amsterdamse Diamantbewerkers- wereld. Toen overgrootvader Marinus Biesterveld zijn intrede deed in het diamantvak.

Sindsdien hebben de Biestervelds in de Amsterdamse diamantindustrie een naam opgebouwd die borg staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid en waren meerdere generaties op de diverse slijperijen werkzaam.

In 1962 begon Wim Biesterveld sr zijn eigen slijperij waar hij zich met een aantal vakmensen waaronder zijn vader, broer en zus, specialiseerde in moeilijk te bewerken diamanten. Een grote en logische stap was die in 1972 toen de slijperij werd vervangen door een diamantshowroom.

In  1987 werd een groothandel in briljant sieraden aan ons bedrijf toegevoegd. in 1996 werd het bedrijf aan de huidige, vijfde, generatie overgedragen. Sindsdien kwamen er in 2006 en 2010 ook twee dochterondernemingen bij en werden wij de eerste echte outlet-juwelier van Nederland.

Vijf generaties lang zitten wij dus al in het ‘vak’ en hebben wij diamanten geslepen, gezet en verhandeld. Onze geschiedenis heeft één leidraad en dat is de diamant. Altijd is de expertise van vader op zoon doorgegeven. Tijden en omstandigheden veranderen echter en zo hebben we besloten de fysieke winkels af te stoten en ons te focussen op verkoop en educatie via internet. Terug naar de Amsterdamse roots en vandaar de naam “Amsterdam Diamonds”.

Waarom Amsterdam Diamonds

Om in een bedrijfstak als de onze succesvol sieraden aan zowel buitenlandse als Nederlandse klanten te kunnen verkopen is het noodzakelijk dat men aan een aantal criteria voldoet;

  • Sieraden produceren naar wensen van de klant met correct en juist advies.
  • Hoge vakbekwaamheid, snelle levering en uitsluitend topkwaliteit.
  • Werken volgens de internationaal aanvaarde en gestandaardiseerde normen.
  • Altijd een eerlijke, maar zeer scherpe prijs

Het lukt het ons nu al jaren om aan deze criteria te voldoen. Dit alles geeft u het grote voordeel dat u rechtstreeks van de fabrikant koopt en de zekerheid dat u bij Amsterdam Diamonds  uitsluitend diamanten en sieraden aantreft van zeer hoge kwaliteit tegen prijzen die ver onder de traditionele juweliersprijzen liggen.