Goudsmeden

Goud- of edelsmeden verwerken edele metalen als goud, zilver of platina tot sieraden, gebruiksvoorwerpen of in de beeldende kunst. Veel gebruikte technieken zijn smeden, solderen, graveren, versnijden en polijsten. Naast nieuwwerk zijn de goudsmeden vaak ook gespecialiseerd in het repareren en vermaken van sieraden. De professionele goudsmeden werken in hun eigen werkplaats of atelier en veelal ook in juwelierszaken. Daarnaast zijn er ook veel hobby goudsmeden die meestal thuis werken. Let op! Een hobby goudsmid kan nooit enige garantie geven over de kwaliteit van zijn of haar werk.

Hoe kies je een professionele goudsmid?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kiezen van een professionele goudsmit:

  1. Ervaring: Kijk of de goudsmid al enige tijd in het vak zit en of hij of zij ervaring heeft met de specifieke technieken die je nodig hebt.
  2. Certificering: Goede goudsmeden hebben meestal certificeringen of diploma’s van organisaties als de vakschool of andere opleidingsinstituten. Dit geeft aan dat ze aan bepaalde professionele standaarden voldoen. Maar er zijn er ook die het vak in de praktijk bij een leermeester onder de knie hebben gekregen.
  3. Reputatie: Lees recensies of vraag om referenties. Kijk of andere klanten tevreden zijn over hun ervaringen met de Goudsmid.
  4. Prijs: Vraag een offerte op en vergelijk de prijzen met andere goudsmeden. Let echter wel op dat de goedkoopste optie meestal niet de beste is. Zorg er daarom voor dat u vooraf weet wat de goudsmid kan.
  5. Communicatie: Zorg dat je een goede communicatie hebt met de goudsmid, zodat je duidelijk kunt uitleggen wat je wilt en de Goudsmid je voorstellen kan doen.
  6. Portfolio: Bekijk het portfolio van de Goudsmid. Dit geeft een beeld van de stijl, technieken en materialen die de goudsmid gebruikt.

Een gerenommeerd bedrijf als Amsterdam Diamonds werkt vanzelfsprekend met vakkundige goudsmeden die uw sieraad voor u maken, vermaken of repareren. Alleen dan kunnen wij de exclusieve kwaliteitsstandaard waar wij ons aan geconformeerd hebben ook garanderen.

Stel uw vraag!

Heeft u een vraag of behoefte aan vrijblijvend advies? Contact ons!