Hoe koop ik een losse diamant?

Diamant is een van ‘s werelds meest waardevolle natuurlijke rijkdommen. Maar losse diamanten kopen is niet zo eenvoudig als op het eerste zicht zou blijken. De juiste diamant vinden voor een mooi sieraad of als investering is een heel lastige taak. Voordat u beslist om een losse diamant te kopen is het belangrijk dat u zich goed informeert over de verschillende types en kwaliteiten van diamant. Vanzelfsprekend zijn wij u daar met alle plezier bij behulpzaam.

Waarom zou je een losse diamant met certificaat kopen?

Er zijn genoeg goede redenen om een diamant via internet te kopen en niet bij de traditionele juwelier.

Waarom zou je een losse diamant met certificaat kopen?

Er zijn genoeg goede redenen om een  losse diamant bij een gespecialiseerde diamantair te kopen en niet bij de traditionele juwelier.

Als je een losse diamant koopt geeft het je de mogelijkheid om zelf je juweel te laten ontwerpen.

HET GEEFT JE FLEXIBILITEIT

Als je een losse diamant koopt heeft u de mogelijkheid om zelf uw sieraad te laten ontwerpen.

MAKKELIJKER OM TE TAXEREN

Zodra een diamant in een sieraad is gezet is het moeilijk om de steen goed met de loupe te onderzoeken en kleur en zuiverheid te bepalen.

MAKKELIJKER OM TE WAARDEREN

Van losse diamanten voorzien van een correct certificaat is de waarde eenvoudig te bepalen. Dit in tegenstelling tot degenen die reeds gezet zijn.

EEN PRACHTIG GESCHENK

Voor elke speciale gelegenheid. Of u nu een uniek geschenk zoekt voor een huwelijk, verjaardag of voor naderende geboorte, een prachtige diamant is altijd het perfecte geschenk voor iedere speciale gelegenheid.

ALS INVESTERING

Diamanten hebben sinds 1960 hun waarde met bijna 100% zien stijgen waardoor ze beschouwd kunnen worden als een perfect alternatief voor traditionele beleggingsvormen.

BETER VOOR JE BUDGET

De reguliere juwelier zit helemaal aan het eind van de juweliersketen en heeft een hoge marge nodig om voldoende winst te kunnen maken.  De door hem aangeboden diamantsieraden zijn daarom tot wel twee keer duurder dan bij de gespecialiseerd diamantair die zijn goederen rechtstreeks van de bron betrekt.

BINNEN UW BUDGET BLIJVEN

Als uw zelf een losse diamant bij de gespecialiseerde diamantair uitzoekt  is het eenvoudiger om binnen uw budget te blijven. De startprijs is sowieso al veel lager en u hebt geheel de vrije keuze in het ontwerpen van uw sieraad.

Diamant Certificaten

Bij de aankoop van een losse diamant is het advies om altijd een gecertificeerde steen te kopen of deze voor het kopen te laten certificeren door een erkend in diamant gespecialiseerd  gemologisch laboratorium.  Vertrouwen op de blauwe ogen van de verkoper kan handen vol geld kosten.  Wereldwijd zijn er maar twee waarvan de certificaten zo op waarde en juistheid van de gegevens geschat worden dat diamanten puur op basis van het certificaat verhandeld worden.

De gecertificeerde diamanten zijn verpakt in een verzegeld omhulsel waarin ook alle gegevens en unieke nummer van het certificaat staan of hebben het certificaatnummer met laser gegraveerd, microscopisch klein in de rondist staan.

Ons advies is om uitsluitend een losse diamant te kopen als deze gecertificeerd is door GIA of HRD.

WAT BEPAALT DE WAARDE VAN DE DIAMANT

WAT BEPAALT DE WAARDE VAN DE DIAMANT​

Diamanten zijn een natuurproduct. Dit resulteert in een enorm aanbod aan verschillende eigenschappen en maakt elke diamant uniek. Deze verschillende combinaties van eigenschappen bepalen de uiteindelijk waarde van de diamant. Omdat deze eigenschappen in het Engels allen met een C beginnen worden zij in het vak ook de 4 C’s genoemd. Carat – karaatgewicht of grootte, Colour – kleur,  Clarity – zuiverheid, Cut – slijpkwaliteit en slijpvorm.

Medio vorige eeuw zagen GIA (the gemological institute of America) en HRD (Hoge Raad voor Diamant) de noodzaak in om eenheid in het diamantvak en diamanthandel te creëren en is een universele manier voor waardebepaling opgezet. Deze wordt sindsdien door iedereen die serieus met het diamantvak bezig is toegepast.. Omdat de diamanten zowel in kwaliteit als grootte sterk van elkaar verschillen, is het ook belangrijk voor de consument om het belang van de 4 C’s en hun impact op de kwaliteit, en dus de prijs, goed te begrijpen.

Contact gegevens