Waarom een diamant kopen via internet?

Er zijn genoeg goede redenen om een diamant via internet te kopen en niet bij de traditionele juwelier.

Als geschenk voor een speciale gelegenheid

Losse diamanten als geschenk gegeven hebben een grote emotionele waarde. Door een ongezette  diamant te geven toon toont u uw gevoel en waardering. Ook laat u de ontvanger de vrijheid om de juiste keuze te maken over wat hij of zij er meet gaat doen. Losse diamanten worden bij verschillende gelegenheden gegeven; Jubileum, Verjaardag, Huwelijk, Moederdag, geboorte; er zijn genoeg redenen om losse diamant te schenken. Samen met uw eigen juwelier kan er dan een mooi  juweel ontworpen worden. Maar wij kunnen de diamanten ook in een gepast sieraad voor u zetten. Daar draaien onze vakkundige diamantzetters en goudsmeden hun hand niet voor om.

Als Geschenk Voor Een Speciale Gelegenheid

Losse diamanten, als geschenk gegeven, hebben een grote emotionele waarde. Door een ongezette  diamant te geven toon toont u uw gevoel en waardering. Ook laat u de ontvanger de vrijheid om de juiste keuze te maken over wat hij of zij er mee gaat doen. er zijn genoeg redenen om losse diamant te schenken zoals  Jubileum, Verjaardag, Huwelijk, Moederdag of Geboorte. Samen met  ons (of uw eigen juwelier)  kan er dan een mooi  juweel ontworpen worden. Wij kunnen de diamanten in een gepast sieraad voor u zetten. Daar draaien onze vakkundige diamantzetters en goudsmeden hun hand niet voor om.

Als investering

Diamanten in de Briljant slijpvorm, verzegeld of  met een laserinscriptie met het certificaatnummer, in de hogere kwaliteiten zijnde beste keuze om in te investeren. Let hierbij wel op de adviezen die wij hierbij geven op de speciale investeringspagina’s

Als Investering

Gecertificeerde diamanten in de Briljant slijpvorm in de hogere kwaliteiten zijnde beste keuze om in te investeren. Zij dienen  wel verzegeld  te zijn of een laserinscriptie met het certificaatnummer te hebben.

MAKKELIJKER OM TE CONTROLEREN

Is een diamant al in een sieraad gezet, dan is het haast onmogelijk om de juiste kwaliteit, kleur en zuiverheid bepalen. Als u een losse diamant koopt, dan kan deze makkelijk met een loupe bekeken worden om vast te stellen of het een goede kwaliteit is. Bovendien zijn al onze losse diamanten boven de 0.30 Ct. verzegeld met het certificaat of voorzien van de heel kleine laser inscriptie met het nummer van het bijbehorende certificaat en Gemmologisch Laboratorium.

Indien u een diamant wil kopen zonder een certificaat moet u het uitgebreid (laten) onderzoeken om onzuiverheden of andere fouten te ontdekken, terwijl exacte kleurbepaling alleen mogelijk door vergelijking met ‘Master Stones’ in een daarvoor speciaal geprepareerde ruimte. Pas dan bent u er zeker van dat u een goede koop kunt  doen. Ons advies is om altijd een diamant te kopen, verzegeld van een certificaat van de HRD (Hoge Raad voor Diamant) of GIA (Gemological Institute of America). Zo bent u altijd gegarandeerd van de kwaliteit van uw aankoop.

Kwaliteitsbepaling van diamanten is echt een vak apart. Naast decennia lange ervaring hebben onze experts ook hun opleiding gehad bij de Hoge Raad voor Diamant in Antwerpen.

U kunt altijd bij ons ten kantore de diamant komen bekijken alvorens de deal definitief te bezegelen.

U BEPAALT HOEVEEL U UIT WILT GEVEN

U bepaalt vooraf uw budget en wij zoeken daarbij in de ons ter beschikking staande voorraden de juiste diamant(en) bij. Het is eenvoudiger om binnen uw vooropgestelde budget te blijven als u niet gebonden bent aan de vaak beperkte  selectie van een juwelier. Doordat u zelf de diamant kunt kiezen is het  ook makkelijker exact die ring of het juweel naar uw wens te laten ontwerpen of uit te zoeken.

Amsterdam  Diamonds is lid van de Amsterdamse Diamantbeurs en Wereld Federatie van Diamantbeurzen  en staat daardoor direct in contact met fabrikanten van over de hele wereld. Wij vinden dus altijd een geschikte diamant voor u.

Contact gegevens