JUWELEN

Een mooie diamant hoort vanzelfsprekend ook in een mooi  juweel. Of dat nu een ring, oorbellen, hanger of andere juwelen zijn; de diamant moet natuurlijk wel tot zijn volle glorie en recht komen.

Ook hier neemt Amsterdam Diamonds weer een bijzondere positie in. Wij werken in principe zonder voorraad maar maken uw sieraad geheel in overleg met u. Door onze contacten in de diamant- en sieradenindustrie over de hele wereld is voor ons eigenlijk niets onmogelijk. 

Toegegeven; het vraagt van u flink wat meer inspanning en fantasie dan het eenvoudig uitkiezen van een sieraad uit een, meestal, beperkte hoeveelheid modellen maar dan heeft u uiteindelijk wel het juweel van uw keuze en smaak.

U kunt zelf met een model komen dat u mooi vindt of aangeven waar u naar zoekt en wij gaan voor u aan de slag. Maar ook kunt u op onze product pagina’s kijken of u daar een mooi sieraad naar uw smaak vindt. Afhankelijk van het model is deze reeds gezet leverbaar of komt deze als montuur en kunnen wij samen met u de grootte en kwaliteit van de diamanten bepalen die erin gaan komen. De prijs van diamanten wordt bepaald door grootte, kleur, zuiverheid en slijpkwaliteit. We kunnen dus een en dezelfde ring maken in verschillende prijsniveaus. Wel altijd veel voordeliger dan de reguliere juweliersprijs!

KLEUREN & certificaaten

De meeste sieraden zijn leverbaar in wit-, geel- en roségoud en voor veel modellen is er ook de keus uit 14 en 18 karaat. Ook kunnen wij sieraden geheel naar uw wens voor u ontwerpen. Afhankelijk van de complexiteit van uw wens en keuze hanteren wij een levertijd van één tot zes weken.

Alle sieraden worden geleverd met een certificaat van echtheid van Amsterdam Diamonds. Vvoor diamanten boven de 0.30Ct. geldt dat deze in principe ook altijd vergezeld gaan van een internationaal diamantcertificaat, uitgeschreven door de Hoge Raad voor Diamant (HRD) of het Gemological Institute of America (GIA).

DIAMANT; SYNTHETISCH OF NATUURLIJK

Wat heeft u liever?

Stel; u krijgt van uw vriend(in) een prachtige ring met een schitterende diamant. Wat heeft u dan liever; een door de natuur gevormde edelsteen die minstens een miljard jaar oud is of een in de fabriek door mensen gemaakte kopie zonder enige werkelijke waarde en echtheid.

Het verschil tussen synthetische en natuurlijke diamant is uitsluitend met speciale apparatuur te onderscheiden. De synthetische steen heeft dezelfde eigenschappen als een natuurlijke. Dus schittert de synthetische diamant net zo mooi als de natuurlijke, is net zo hard, straalt hetzelfde uit en blijft even mooi. Helaas wordt hier door sommige handelaren keihard misbruik van gemaakt en leveren zij synthetische in plaats van echte aan groothandels en juweliers, en dus uiteindelijk aan u!

Maar een synthetische diamant heeft in principe nul en generlei waarde. Bij hun introductie op de markt waren ze ongeveer 70%  van de prijs van echte diamanten. Deze waarde is echter al ver gedaald en de experts verwachten dat ze uiteindelijk nog fractie zullen zijn van de ECHTE natuurlijke diamanten. In feite kun je een synthetische diamant vergelijken met een prachtig nageschilderd meesterwerk. Ziet er leuk uit maar is waardeloos. Natuurlijke diamanten daarentegen zullen op de lange termijn altijd in waarde blijven stijgen.

Een synthetische diamant heeft in principe nul en generlei waarde. Bij hun introductie op de markt waren ze ongeveer 70% van de prijs van echte diamanten.

natuurlijke diamant

De natuurlijke diamant ontleent zijn waarde aan zijn authenticiteit en zeldzaamheid. In miljoenen jaren door de natuur gevormd en minstens 1 miljard jaar oud heeft hem zijn waarde gegeven. Zowel emotioneel als financieel. Daar kan echt geen “Lab Grown” kopie tegen op.

Wij leveren uitsluitend natuurlijke, echte, diamanten. Altijd voorzien van een certificaat van echtheid van HRD of GIA.

Contact us